TURSKA LETO 2024 ● ANTALIJSKA REGIJA

Alanja

LETOVALIŠTE RASKOŠNE OBALE

ANTALIJA

JEDNA OD NAJSTARIJIH TURISTIČKIH REGIJA TURSKE

BELEK

DRUGO IME ZA MODERNO I LUKSUZNO LETOVALIŠTE

KEMER

FASCINANTNA PRIRODA UKRAŠENA LUKSUZOM HOTELA

SIDE

RASKOŠ PRIRODE I ISTORIJSKIH SPOMENIKA

ADULT ONLY HOTELS

HOTELI SAMO ZA ODRASLE OSOBE

GRATIS SMEŠTAJ ZA DECU

SPISAK HOTELA GDE JE GRATIS SMEŠTAJ ZA DVOJE DECE

TURSKA LETO 2024 ● EGEJSKA REGIJA

BODRUM

NAJPRESTIŽNIJE LETOVALIŠTE TURSKE

ČESME I ALAČATI

NOVO U PONUDI

DIDIM

BISER EGEJSKOG MORA

IZMIRSKA RIVIJERA

FETIJE

UZ PLAVU LAGUNU TURSKE

KAŠ I KALKAN

NOVO U PONUDI

KUŠADASI

RASKOŠ NA SVAKOM KORAKU

MARMARIS

GRAD KOJI NIKADA NE SPAVA

GRATIS SMEŠTAJ ZA DECU

SPISAK HOTELA GDE JE GRATIS SMEŠTAJ ZA DVOJE DECE

SARIMSAKLI

NOVO U PONUDI

ADULT ONLY HOTELS

HOTELI ZA ODRASLE OSOBE

BUTIK I DIZAJN HOTELI

Letovanje u Turskoj uz all inclusive uslugu i first minute ponude

Lepotu odmora u zemlji turizma prvi su otkrili legendarna Kleopatra i njen voljeni Marko Aurelije. Kad su oni uživali zašto ne biste i vi? Turska ima četiri mora i 7.200 kilometara morske obale. Oni koji su u njenim letovalištima boravili bar jednom nazvali su je rajskom zemljom. 

Zlatne i suncem obasjane plaže, hipnotišući plesovi derviša, kuhinja koja uzbuđuje maštu čudnim ali uvek upečatljivim aromama i to sve u pozadini antičkih ruševina i prelepih planinskih pejzaža je Turska kakvu zna cela planeta. Ali to nije sve jer turiste u Turskoj čekaju i brojni termalni izvori, netaknuti eko-putevi, usamljene tvrđave i sjajne srednjovekovne citadele smeštene u udaljenim provincijama koje samo najradoznaliji uspevaju da upoznaju. Najveći gradovi države su Ankara i Istanbul. Prvi je zvanična prestonica Republike Turske i bučna metropola koja je uspela da uhvati svitanje i zalazak antike. Drugi je bivša prestonica prvo Vizantijskog, a potom i Turskog carstva i kulturni centar države. Poseta obema ne znači samo potvrditi polje liste ličnih dostignuća već i udahnuti nacionalni kolorit, čija koncentracija u ovoj zemlji oduzima dah.

Vozeći se gradovima i selima centralne Anadolije kroz koju je nekada vodio i čuveni Veliki put svile, moguće je videti klasičan Istok sa svim tradicijama, očaravajućim legendama i asketskim stepskim pejzažima. U istočnoj Anadoliji pozadina je nešto manje koloritna, jer je tamo samo najveće slano jezero Van.

Za one koji u ovu zemlju dolaze radi odmora i letovanja preporuka je da odu do obale Egejske ili Antalijske turističke regije gde je život stanovništva podređen jednom jedinom cilju – da udovolje i obraduju turiste. Klasična mediteranska klima u kombinaciji sa toplim morem i ostacima nekadašnjih grčkih polisa, sa dominacijom luksuznih i manje dobrih hotela sa brojnim sadržajima koji odmor čine zanimljivijim je ono što hiljade, ne samo naših ljudi, se uvek iznova vraća u turska letovališta: Alanju, Antaliju, Kemer, Belek, Side, Bodrum, Kušadasi, Marmaris , Fetije, Sarimsakli, Izmir, Češme i Krstarenje guletom

Turske plaže počinju da oživljavaju od kraja aprila ili početka maja. Kupanje u tim danima nije sasvim prijatno jer voda u moru nije još dovoljno zagrejana. Juni, juli, avgust i septembar su meseci kada primorska mesta Turske opsedaju „legije stranaca“. Voda je početkom leta primetno toplija, a u špicu sezone čak i do 28 C°.

Turistička razglednica Turske je i bogata istorija ukorenjena u mladim danima ljudske civilizacije. Ako želite da uronite u doba Homerove „Ilijade“ i sprovedete sopstvenu istragu o otmici Lepe Jelene, na raspolaganju su vam epske ruševine Troje, kao i drugih drevnih gradova, Faselisa, Aspendosa, Efesa i Hijerapolisa. Objekti iz iste kategorije su i u Miletu, Afrodiziji, Pergamonu i Hatuši, koja će vas na tren vratiti u doba Hetitskog carstva. Stepen očuvanosti gradskih lokaliteta je različit, ali generalno ima se šta videti. U oblasti letovališta Fetije nalaze se legendarne likijske grobnice. Kamena nekropola, isklesana u monolitnoj steni pomalo podseća na scenografiju Tolkinovog „Gospodara prstenova“.

Da biste se okupali u Sredozemnom moru i snimili vrtoglave selfije na nekadašnjem „trgu samrtnika“ Ič Kale, dobrodošli u jeftiniju, kosmopolitsku i prezasićenu Alanju. Ukoliko želite da budete u centru zbivanja, velike gužve i da ne gubite društvo sunarodnika na šljunkovitim (ili prekrivenim uvoznim peskom) plažama, provedite odmor ili letujte u Antaliji ili Kemeru.

Prijatan Belek je fokusiran na ekskluzivni turizam. Ako volite i cenite vrhunske spa centre, golf klubove, izuzetnu uslugu i čiste plaže, ovde ćete biti srećni. Relativno jeftiniji i ekološki Side svideće se tragačima za mirnim porodičnim mestima, čiji je glavni cilj kupanje, sunčanje do nivoa bronzanog tena i pobliže upoznavanje menija gradskih kafića.

Ukoliko sva ova letovališta ne zadovoljavaju vaše letnje želje i još niste izabrali pravo, pogledajte Egejsku obalu Turske. Tu su obožavani, naročito od strane Evropljana, Marmaris sa svojim jaht klubom, romantične Fetije sa fantastičnim zalivima i tirkiznim morem i grad-disko Bodrum. Prekrasnu kombinaciju ekološki prihvatljivih plaža i očaravajućih izleta nudi Oludeniz.

Turistička agencija Big Blue je za svoje goste obezbedila čarter letove do izabranih letovališta, odnosno modernih aerodroma u Bodrumu, Dalamanu i Antaliji. Proverite kuda leti vaš avion i koliko traje vožnja do izabranog hotela!