Atinska rivijera I Glifada I Anavisos I Grčka last minute

GLIFADA
 
Glamur, noćni život i duge peščane plaže

Pred brojim gostima Glifada se može pohvaliti i dugim peščanim plažama, kao i tirkiznim vodama Saronskog mora, zarad čega je omiljeno mesto za odmor grčkog ali i svetskog džet-seta.
Zaštitini znak Glifade je život noću kada je neponovljiva, uzavrela, romantična, grčki setna i za mnoge nedokučiva.
Direktan čarter let, sjani hoteli, blizina Atina i još puno toga preporučuje je kao destinaciju za aktivan odmor.

Glifada je zapravo jedno od najvećih predgrađa u južnom delu grčke prestonice ali i deo grada u kome stanuju najbogatiji Grci, počev od lokalnih muzičkih zvezda pa sve do najpopularnijih sportista. Dugo vremena stanovnik ovog dela grada bio je i legendarni brodovlasnik Arisotel Onazis.
Od centra Atine udaljena je 12 kilometara. Pripada kategoriji luksuznih letovališta s priobaljem ukrašenim brojnim vilama, raskošnim rezidencijama, atraktivnim i komfornim hotelima. Dodatak na uživanje su živopisna promenada, restorani i taverne, grčki specijaliteti i muzika, kafići, kao i ekskluzivni noćni klubovi. Deo glamura su još i moderna marina sa četiri veza, kao što su to i elegantne i moderne prodavnice na bulevarima Posejdon i Pandora, odnosno ulicama Kipros, Labraki i Metaksa.
Pred brojim gostima Glifada se može pohvaliti i dugim peščanim plažama, kao i tirkiznim vodama Saronskog mora, zarad čega je omiljeno mesto za odmor grčkog ali i svetskog džet-seta.
Zaštitini znak Glifade je život noću. Glifada je tada prepuna, neponovljiva, uzavrela, romantična, grčki setna i za mnoge nedokučiva. Nekada su je za odmor koristili Atinjani, u poslednjoj deceniji prepona je turista iz celog sveta….
S razlogom jer je apsolutno posebna. Preporučuje se kao destinacija za aktivan odmor. Jednako je atraktivna za one koji insistiraju na vrhunskom provodu ali i za turiste čija je opsesija miran kutak uz mogućnost da lepotu letnjeg doživljaja nadograde posetama Atini, brojnim istorijskim lokalitetima u okolini i nezaboravnim izletima. Konkretno jedna od neobičnosti na Glifadi je bolnica za zaštitu i spasavanje morskih kornjača, koja je otvorena za turističku posetu.

 


 

PREPORUČUJEMO