EGIPAT

HURGADA

POLASCI: 11.06. - 01.10.24 - 6, 9, 10 ili 13 noći

EL GOUNA

POLASCI OD 11.06.- 30.09.24. NA 6,9,10 ili 13 NOĆI

Večno leto u Egiptu uz all inclusive uslugu

Ono čime se pred gostima, pre svega brojnim turistima iz celog sveta, ova zemlja ponosi su prestonica Kairo, zatim čudesni Nil, piramide i sfinge, nepregledna pustinja, Luksor, letovališta Hurgada i Šarm el Šeik. Egipat je i domovina divnih, gostoprimljivih i simpatičnih ljudi, bez kojih utisak o zemlji faraona ne bi bio toliko očaravajući.

Kairo ima jedinstvenu atmosferu, koja je jednako uzbudljiva koliko i opuštajuća. Srce Egipta i „majka sveta“, ovo je megapolis sa preko 15 miliona stanovnika i grad u kojem se prošlost i sadašnjost dodiruju na svakom koraku. Smešten je na obalama Nila. Mostovima je povezan sa ostrvima Gezira i Roda. Na nasipu zapadno od Nila, koji gleda ka Kairu, a na vrhu platoa Giza su tri veličanstvene piramide - Keopsova, Kefrenova i Mikerinova - okružene stotinama grobnica kraljeva i predstavnika više klase. Pre nego što im krenete u susret, trebalo bi da znate i to da su stari Egipćani gradili piramide kao grobnice koje će čuvati tela njihovih pokojnih kraljeva jer su verovali u reinkarnaciju i besmrtnost.

Kairo je jednako neponovljiv i kroz doživljaj Nacionalnog muzeja sa Tutankamonovim blagom, a nije daleko ni drevna prestonica Memfis sa kolosalnom statuom Ramzesa II. Ovaj čudesni grad je i slika organizovanog haosa sa saobraćajnim pravilama kojih nema u zakonu, ali se uprkos svemu poštuju. Zadovoljstvo je gledati kako se istom ulicom bez saobraćajnog incidenta kreću automobili, magareće i konjske zaprege, biciklisti, motoristi i poneka kamila. Ovaj haos, međutim, ima i malu prednost jer čoveka uči strpljenju.

Tu je i čudesni Nil, reka koja donosi život. Reka sa koje je Kairo očaravajuće lep i gotovo nestvaran sa svojim minaretima i crkvenim tornjevima u daljini. U Egiptu zapravo možete da krstarite morem i Nilom, uz priliku da upoznate jednu od najstarijih civilizacija na svetu. Hramovi Karnaka i Luksora, obilazak Memnonovih kolosa i grobnica u Dolini kraljeva, razgledanje velike Asuanske brane, uz plovidbu kroz izuzetno živopisne predele doline Nila, samo su deo priče sa slikom mistične lepote Egipta.

Ova zemlja za turiste nudi još jednu čaroliju - krstarenje nepreglednom pustinjom u društvu beduina koji će vam omogućiti i da uzjašete kamilu, da sa njima u nekoj od oaza popijete čaj i uživate u specijalitetima na večeri koja se po tradiciji služi uz zalazak sunca. Boravak u pustinji je i prilika da   spoznate koliko je zapravo magičan odlazak sunca na počinak u peščanom beskraju.

Ovo je i zemlja dobrog odmora. Najpoznatija i najlepša letovališta Egipta su Hurgada i Šarm el Šeik. Nekada nezaobilazna pozicija bogatih Egipćana, Šarm el Šeik danas je turistička destinacija s međunarodnim rejtingom. Brojni hoteli i prekrasne peščane plaže koje zapljuskuje čisto more prekriveno koralima čine ga rajskim mestom. I Hurgada, jednako atraktivno letovalište, nudi neponovljiv užitak sa svojim prelepim plažama i arhipelagom nenaseljenih koralnih ostrva sa fascinantnim podvodnim svetom. Dodatak na šarm Hurgade su brojni orijentalni bazari sa suvenirima i robom koja se kupuje uz obavezno cenkanje.

Letovališta Egipta nemaju sezonu. Ovo je jedna od retkih zemalja na planeti gde je kupanje u moru praktično moguće tokom cele godine, gde leo večno traje. U to ime turistička agencija Big Blue svojim klijentima omogućava magiju odmora u prestižnoj Hurgadi i Šarm el Šeiku bukvalno od januara do decembra. U ponudi je više od 30 hotela različitih kategorija sa all inclusive uslugom, uz niz pogodnosti koje garantuju bezbrižan odmor za relativno malo novca pogotovo ukoliko iskoristite sve prednosti akcije „paket za dvoje“ i besplatnog smeštaja za dvoje dece.