TURSKA LETO 2024 ● ANTALIJSKA REGIJA

SPECIJALNA PONUDA

PROMOTIVNE CENE ZA XPERIA HOTELE I KANDELOR

Alanja

LETOVALIŠTE RASKOŠNE OBALE

ANTALIJA

JEDNA OD NAJSTARIJIH TURISTIČKIH REGIJA TURSKE

BELEK

DRUGO IME ZA MODERNO I LUKSUZNO LETOVALIŠTE

KEMER

FASCINANTNA PRIRODA UKRAŠENA LUKSUZOM HOTELA

SIDE

RASKOŠ PRIRODE I ISTORIJSKIH SPOMENIKA

ADULT ONLY HOTELS

HOTELI SAMO ZA ODRASLE OSOBE

GRATIS SMEŠTAJ ZA DECU

SPISAK HOTELA GDE JE GRATIS SMEŠTAJ ZA DVOJE DECE

TURSKA LETO 2024 ● EGEJSKA REGIJA

BODRUM

NAJPRESTIŽNIJE LETOVALIŠTE TURSKE

ČESME I ALAČATI

NOVO U PONUDI

DIDIM

BISER EGEJSKOG MORA

IZMIR

FETIJE

UZ PLAVU LAGUNU TURSKE

KUŠADASI

RASKOŠ NA SVAKOM KORAKU

MARMARIS

GRAD KOJI NIKADA NE SPAVA

GRATIS SMEŠTAJ ZA DECU

SPISAK HOTELA GDE JE GRATIS SMEŠTAJ ZA DVOJE DECE

ADULT ONLY HOTELS

HOTELI ZA ODRASLE OSOBE

Letovanje u Turskoj uz all inclusive uslugu i first minute ponude

Lepotu odmora u zemlji turizma prvi su otkrili legendarna Kleopatra i njen voljeni Marko Aurelije. Kad su oni uživali zašto ne biste i vi? Turska ima četiri mora i 7.200 kilometara morske obale. Oni koji su u njenim letovalištima boravili bar jednom nazvali su je rajskom zemljom. 

Zlatne i suncem obasjane plaže, hipnotišući plesovi derviša, kuhinja koja uzbuđuje maštu čudnim ali uvek upečatljivim aromama i to sve u pozadini antičkih ruševina i prelepih planinskih pejzaža je Turska kakvu zna cela planeta. Ali to nije sve jer turiste u Turskoj čekaju i brojni termalni izvori, netaknuti eko-putevi, usamljene tvrđave i sjajne srednjovekovne citadele smeštene u udaljenim provincijama koje samo najradoznaliji uspevaju da upoznaju. Najveći gradovi države su Ankara i Istanbul. Prvi je zvanična prestonica Republike Turske i bučna metropola koja je uspela da uhvati svitanje i zalazak antike. Drugi je bivša prestonica prvo Vizantijskog, a potom i Turskog carstva i kulturni centar države. Poseta obema ne znači samo potvrditi polje liste ličnih dostignuća već i udahnuti nacionalni kolorit, čija koncentracija u ovoj zemlji oduzima dah.

Vozeći se gradovima i selima centralne Anadolije kroz koju je nekada vodio i čuveni Veliki put svile, moguće je videti klasičan Istok sa svim tradicijama, očaravajućim legendama i asketskim stepskim pejzažima. U istočnoj Anadoliji pozadina je nešto manje koloritna, jer je tamo samo najveće slano jezero Van.

Za one koji u ovu zemlju dolaze radi odmora i letovanja preporuka je da odu do obale Egejske ili Antalijske turističke regije gde je život stanovništva podređen jednom jedinom cilju – da udovolje i obraduju turiste. Klasična mediteranska klima u kombinaciji sa toplim morem i ostacima nekadašnjih grčkih polisa, sa dominacijom luksuznih i manje dobrih hotela sa brojnim sadržajima koji odmor čine zanimljivijim je ono što hiljade, ne samo naših ljudi, se uvek iznova vraća u turska letovališta: Alanju, Antaliju, Kemer, Belek, Side, Bodrum, Kušadasi, Marmaris , Fetije, Sarimsakli, Izmir, Češme i Krstarenje guletom

Turske plaže počinju da oživljavaju od kraja aprila ili početka maja. Kupanje u tim danima nije sasvim prijatno jer voda u moru nije još dovoljno zagrejana. Juni, juli, avgust i septembar su meseci kada primorska mesta Turske opsedaju „legije stranaca“. Voda je početkom leta primetno toplija, a u špicu sezone čak i do 28 C°.

Turistička razglednica Turske je i bogata istorija ukorenjena u mladim danima ljudske civilizacije. Ako želite da uronite u doba Homerove „Ilijade“ i sprovedete sopstvenu istragu o otmici Lepe Jelene, na raspolaganju su vam epske ruševine Troje, kao i drugih drevnih gradova, Faselisa, Aspendosa, Efesa i Hijerapolisa. Objekti iz iste kategorije su i u Miletu, Afrodiziji, Pergamonu i Hatuši, koja će vas na tren vratiti u doba Hetitskog carstva. Stepen očuvanosti gradskih lokaliteta je različit, ali generalno ima se šta videti. U oblasti letovališta Fetije nalaze se legendarne likijske grobnice. Kamena nekropola, isklesana u monolitnoj steni pomalo podseća na scenografiju Tolkinovog „Gospodara prstenova“.

Da biste se okupali u Sredozemnom moru i snimili vrtoglave selfije na nekadašnjem „trgu samrtnika“ Ič Kale, dobrodošli u jeftiniju, kosmopolitsku i prezasićenu Alanju. Ukoliko želite da budete u centru zbivanja, velike gužve i da ne gubite društvo sunarodnika na šljunkovitim (ili prekrivenim uvoznim peskom) plažama, provedite odmor ili letujte u Antaliji ili Kemeru.

Prijatan Belek je fokusiran na ekskluzivni turizam. Ako volite i cenite vrhunske spa centre, golf klubove, izuzetnu uslugu i čiste plaže, ovde ćete biti srećni. Relativno jeftiniji i ekološki Side svideće se tragačima za mirnim porodičnim mestima, čiji je glavni cilj kupanje, sunčanje do nivoa bronzanog tena i pobliže upoznavanje menija gradskih kafića.

Ukoliko sva ova letovališta ne zadovoljavaju vaše letnje želje i još niste izabrali pravo, pogledajte Egejsku obalu Turske. Tu su obožavani, naročito od strane Evropljana, Marmaris sa svojim jaht klubom, romantične Fetije sa fantastičnim zalivima i tirkiznim morem i grad-disko Bodrum. Prekrasnu kombinaciju ekološki prihvatljivih plaža i očaravajućih izleta nudi Oludeniz.

Turistička agencija Big Blue je za svoje goste obezbedila čarter letove do izabranih letovališta, odnosno modernih aerodroma u Bodrumu, Dalamanu i Antaliji. Proverite kuda leti vaš avion i koliko traje vožnja do izabranog hotela!